Na jaren donderen met drie poezen en 1 kater (allemaal geholpen), vaak was het 3 tegen 1, kwam door een consult van Iris en de behandeling met de Bach bloesemtherapie de verzuchting: rust in de tent.

Ze zijn nog steeds geen grote vrienden/vriendinnen, het blijven katten nietwaar, maar wat ben ik blij met gewoon maar: rust in de tent.

Daarnaast heb ik ook haar hulp gevraagd vanwege onzindelijkheid op 1 plekje in huis (door de kater).Dat verdween ook met de therapie en daarna, ondanks de jarenlange pesterijen van de dames, ging hij aanmerkelijk vrijer door het leven en verbeterde zelfs zijn eetlust.

Goed voorbeeld van een win-win situatie.

Ik kan deze therapie dan ook van harte aanbevelen.

Het werkt gewoon echt!

Yvonne Klaassen - Santpoort Noord.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Simba is dankzij de Bach bloesems erg veranderd. Ze ging van een erg snel angstige, schuwe kat (waarschijnlijk door mishandeling als kitten) die nooit echt op haar gemak leek te zijn en altijd op haar hoede, naar een relaxte kat die zich lekker en gelukkig lijkt te voelen.

Ze was altijd al lief, maar lijkt nu ook erg gelukkig, ze is eindelijk echt ontspannen en heeft zelfs een lievere en meer ontspannen gezichtsuitdrukking.

In plaats van ons meestal aan te kijken met grote angstige ogen met enorme pupillen, kijkt ze ons nu met normale pupillen en vaak met knijpende oogjes van genegenheid aan.

Ook is ze nooit meer 'afgesloten'  en onbereikbaar wat ze vaak had.

Een wereld van verschil dus met hoe we haar al 9 jaar kenden en dit is elke dag weer heerlijk om te zien!

Monique

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Bull terriër Luna was overenthousiast naar iedereen. Vreemd of bekend maakt niet uit.

Na de behandeling met bloesemtherapie is zij duidelijk rustiger geworden, zonder haar spontaniteit te verliezen.

Bij voetbalwedstrijden op t.v. ging ze helemaal uit haar dak. Nu blijft zij in de bench liggen met de deur open.

A.S. Amsterdam.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Oktober 2008: gezinsuitbreiding! Ons hondje Scafi uit Roemenië van ongeveer 6 maand jong is aangekomen.

Wat een mooie, maar nog erg bange hond is hij toch. Na een tijdje wordt hij beetje bij beetje vrijer, wel erg bang nog voor vreemde mensen en dan vooral voor vreemde mannen. Ach zal er wel bij horen dachten wij en zal vanzelf wel weer over gaan,tot het moment dat hij een vriend van ons in zijn been heeft gebeten!

Paniek! Dit kan en mag dus niet. Op dit moment ben ik in verwachting van ons 1e kindje, hier moeten we dus aan gaan werken, want als de kleine er is mag Scafi gewoon niet meer zo agressief doen tegen mensen. We hebben er alles voor over om Scafi bij ons te houden.

Ook is hij erg agressief tegen sommige honden en wordt helemaal wild als we een auto met een aanhangwagen tegen komen.

Via de stichting waar we Scafi vandaan hebben kom ik in contact met Iris, inmiddels is onze zoon Bas ook geboren. Bas en Scafi doen het super samen! Een pak van mijn hart...

Na alles aan Iris te hebben uitgelegd, krijgen we ons eerste flesje met de Bach bloesems en nu maar afwachten

Na een week of 2 merken we al duidelijk verschil! Scafi is een stuk rustiger met wandelen en ook tegen andere honden doet hij een stuk vriendelijker! Ik zie alles weer positief in en dat heeft natuurlijk ook weer uitwerking op Scafi!

Ook onze buurjongen van 1 krijgt een lik over zijn gezicht,wat een vooruitgang zeg!Ook als er mensen over de vloer komen is Scafi veel rustiger.

Hij is veel makkelijker te corrigeren.

Borstelen vindt Scafi ook niet leuk en ook dat gaat nu veel beter.

Op dit moment zijn we nog steeds bezig met de bloesems en ik kan het echt iedereen aanraden! Wat een geweldige hond is Scafi!

Suzanne Matthijssen, Beilen.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Onze Rottweiler Macho was erg dominant, ik zeg was, naar andere reuen vanaf het moment dat wij ons Roemeentje erbij kregen.

Hij moest haar overal beschermen, wat in principe nog niet zo'n gekke gewoonte is, maar reutjes waar hij het voorheen prima mee kon vinden, waren ineens niet meer veilig.

Iris dacht dat ze mij wel kon helpen, wat in eerste instantie ook heel goed ging.

Hij werd al iets rustiger, we konden hem al een beetje afleiden als er een reutje aankwam maar bleef toch nog wel erg geconcentreerd op die andere hond.

Op een gegeven moment hadden we het gevoel dat we niet meer echt verder kwamen, waarop Iris vroeg iemand in het gezin Stier of Steenbok was van sterrenbeeld, nou ja, ik ben dus een Steenbok.

Iris vroeg zich af of ik ergens mee liep wat Macho eventueel op zou kunnen pakken. Ik vertelde haar dat ik al een hele tijd met een tennisarm liep die maar niet echt beter wilde worden en waardoor ik dus een beetje in een dip raakte.

Iris paste daarop de bloesems aan en na een paar weken kregen we echt weer het gevoel dat we vooruit gingen met Macho.

Ook voor mijn tennisarm maakte ze bloesems die ik kon gaan gebruiken, met als resultaat dat ik mijn arm weer enigszins normaal kan bewegen.

Wat was ik blij.

Het ging met Macho een stuk beter en met mij ondertussen ook.

Door mijn tennisarm heb ik 6 maanden thuis gezeten maar ondertussen ben ik weer heerlijk aan het werk.

En het is weer een genot onze Macho uit te laten.

K v W.

 

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________

Toen ik een half jaar geleden met langdurige vermoeidheidsklachten en neerslachtigheid kampte, bood Iris haar hulp aan. Als bijrijdster van haar paard had ik al de positieve resultaten van haar bloesemtherapie bij haar paard kunnen constateren, dus ben ik op haar aanbod ingegaan.

 Al na een paar dagen van het eerste flesje sliep ik gemakkelijker in en door.

Ook voelde ik mijn energiepeil met de dag stijgen.

Mijn enthousiasme voor de bloesemtherapie nam toe, omdat Iris ook klachten die ik eigenlijk voor lief was gaan nemen omdat ik er al jaren mee rondloop, wist te verminderen en af te doen nemen.

Zo heb ik door de therapie geen last meer van mijn spastische darm en zelfs eczeemachtige pigmentplekjes (ptyriasis versicolor) waar ik al 16 jaar mee op mijn armen rondloop zijn als sneeuw voor de zon aan het verdwijnen.

Wat ik prettig vind aan de therapie is dat het snel resultaat biedt, maar ook op langere termijn dieperliggende problemen weet weg te werken. Dat de bloesems zowel op lichamelijk als psychisch niveau werken is wat mij betreft bewezen. Naast de eerdergenoemde verdwenen klachten ben ik vrolijker, actiever en weet dit gevoel ook vast te houden. Daarnaast is mijn intuïtie en hoogsensitiviteit meer aan het ontwikkelen, waar ik heel veel baat bij heb. Ook weet ik mijn eigen grenzen beter te herkennen en aan te geven en mezelf beter af te schermen tegen (negatieve) invloeden van buitenaf. De bloesems ondersteunen daarbij.

Ook mijn omgeving, die op dit gebied best sceptisch zijn, merkt de positieve veranderingen op.

Iris is doortastend en voelt alles goed aan waardoor ze tot de oorzaak van de problemen weet door te dringen om ze daar vervolgens met de bloesemtherapie aan te pakken. De bloesemtherapie is niet heel kostbaar en goed vol te houden, zeker aangezien de resultaten niet te negeren zijn. Ik kan het iedereen, die van allesomvattende oplossingen houdt, van harte aanraden.

Elsbeth, Haarlem

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

En natuurlijk mijn eigen Mabel, een Roemeens hondje, gered uit het dodingsstation als pup en daarna haar leven doorgebracht in een Roemeens asiel.

Ze was verstijfd van angst toen we haar gingen halen en was niet te bereiken.

Na een kleine week al een heel andere hond met vrolijk haar staart in de lucht en een heel andere (open) blik in haar ogen.

Nu is het een vriendelijk, aanhankelijk, blij en probleemloos hondje! 

Iris